Expositie ‘Spelen…da’s leuk!’ geopend

Op zaterdag 27 juli om 11.00 uur, vond in het atrium van de Serreburg bij de museumwoning ‘Back to the sixties’ aan de Eikenlaan 37A (in de Serreburgh) in Spijkenisse, de opening plaats van de expositie: ‘Spelen…da’s leuk!’ Hanne Griffioen verrichtte de opening en is de eigenaresse van Hannes Speelgoed & Cadeautjes in Spijkenisse en winkelier van het jaar van Nissewaard.

De expositie geeft een beeld van speelgoed waarmee in de zestiger-jaren van de vorige eeuw werd gespeeld. Zoals voor jongens bijvoorbeeld Lego, bouwdozen, Meccano, autootjes en een elektrische trein en voor de meisjes fornuisjes, winkeltjes, poppenwagens en een poppenhuis. Voorts maken puzzels en beperkt buitenspeelmateriaal, zoals rolschaatsen en stelten, deel uit van deze expositie.

De tentoonsetlling is minimaal een half jaar te bezichtigen. De vaste openingstijden zijn zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 15.30. Voor groepjes van minimaal vier is een afspraak te maken, evenals voor arrangementen: koffie met vlaaipunt, inleiding en rondleiding in de woning met eventueel nog een lunch.

Film: Roel van Deursen